Pico de Gallo

Pico de Gallo is een frisse en pittige Mexicaanse salsa met tomaat, ui, koriander en limoen. Perfect als dip of topping voor je favoriete gerechten!
Pico de Gallo
4 Personen | 10 Minuten
Ingrediënten
- 300 gram tomaten, fijngesneden
- ½ rode ui, fijngesneden
- 20 gram verse koriander, gehakt
- ½ chilipeper, ontpit en fijngesneden
- 1 limoen, uitgeperst
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Meng de tomaten, rode ui, koriander en chilipeper in een kom.
- Voeg limoensap, 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed.
- Geniet ervan met bijvoorbeeld Mexicaans Gekruide Steak en Taco Gehakt Salade Bowl (recepten vind je op de site).
Voedingswaarde
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
87kcal | 5g | 1g | 7g |