website

Broccoli Mac & Cheese

Broccoli Mac & Cheese

Deze romige Broccoli Mac & Cheese combineert smeuïge kaas met voedzame broccoli voor een heerlijke, snelle maaltijd in 25 minuten. Perfect comfortfood!

 

 

Broccoli Mac & Cheese

 

6 Personen | 25 Minuten

 

Ingrediënten

  • 225 gram macaroni
  • 340 gram broccoliroosjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 475 milliliter magere melk
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 120 gram geraspte cheddar kaas
  • 120 gram geraspte Gruyère kaas
  • Peper & zout

 

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni in gezouten kokend water tot al dente. Stoom de broccoli in dezelfde pan gedurende de laatste 1-2 minuten. Giet af.
  2. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer er bloem door tot een roux en kook gedurende 2 minuten.
  3. Klop er geleidelijk melk door, voeg Dijonmosterd toe en breng op smaak met zout en peper. Laat sudderen tot het dik is, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Roer de kaas erdoor tot het gesmolten is en meng het met macaroni en broccoli. Serveer direct.

 

Voedingswaarde

Per portie

 Energie Koolhydraten Eiwitten Vetten
470kcal 39g 20g 19g