Broccoli Mac & Cheese

Deze romige Broccoli Mac & Cheese combineert smeuïge kaas met voedzame broccoli voor een heerlijke, snelle maaltijd in 25 minuten. Perfect comfortfood!
Broccoli Mac & Cheese
6 Personen | 25 Minuten
Ingrediënten
- 225 gram macaroni
- 340 gram broccoliroosjes
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 475 milliliter magere melk
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 120 gram geraspte cheddar kaas
- 120 gram geraspte Gruyère kaas
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Kook de macaroni in gezouten kokend water tot al dente. Stoom de broccoli in dezelfde pan gedurende de laatste 1-2 minuten. Giet af.
- Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer er bloem door tot een roux en kook gedurende 2 minuten.
- Klop er geleidelijk melk door, voeg Dijonmosterd toe en breng op smaak met zout en peper. Laat sudderen tot het dik is, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de kaas erdoor tot het gesmolten is en meng het met macaroni en broccoli. Serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
470kcal | 39g | 20g | 19g |