website

Mexicaans Gekruide Steak met Pico de Gallo

Mexicaans Gekruide Steak met Pico de Gallo

Deze Mexicaans Gekruide Steak is heerlijk mals en perfect op smaak gebracht met specerijen en limoen. Serveer met Pico de Gallo voor een frisse touch!

 

 

Mexicaans Gekruide Steak met Pico de Gallo

 

2 Personen | 20 Minuten

 

Ingrediënten

  • 300 gram ribeye steak
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • 2 porties Pico de Gallo (recept staat hier op de site)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper & zout

 

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom de helft van het limoensap, komijn, piment, oregano, kaneel en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bestrijk de steak met de marinade en laat het staan ​​terwijl je eventuele bijgerechten bereidt, zoals Pico de Gallo.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de steaks ongeveer 2 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de steak in plakjes en serveer met Pico de Gallo of een bijgerecht naar keuze. Geniet ervan!

 

Voedingswaarde

Per portie

 Energie Koolhydraten Eiwitten Vetten
455kcal 13g 31g 31g