Taco Gehakt Salade Bowl Met Pico De Gallo

Deze Taco Gehakt Salade Bowl met Pico de Gallo is een eiwitrijke, frisse en smaakvolle maaltijd. Perfect voor een snelle en gezonde lunch of diner!
Taco Gehakt Salade Bowl Met Pico De Gallo
4 Personen | 25 Minuten
Ingrediënten
Voor de Taco Rundergehakt
- 680 gram mager rundergehakt
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 160 gram maïs
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels taco-kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper & zout
Voor de Salade
- 255 gram romaine sla, fijngesneden
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- Verse koriander, voor garnering
- 4 porties Pico De Gallo (recept staat hier op de site)
- 1 limoenpartje, voor garnering
- 1 el. limoensap, om te besprenkelen
Bereidingswijze
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg rundergehakt toe en bak tot het bruin is. Haal het uit de pan en zet het apart.
- Zet het vuur laag tot medium-laag. Doe de ui, rode paprika en maïs in dezelfde pan en bak tot de uien zacht zijn (5-8 minuten).
- Voeg knoflook toe en bak 30 seconden, voeg dan taco-kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
- Doe het rundvlees terug in de pan en roer goed tot het gemengd is, bak nog 3-4 minuten.
- Doe in een grote kom romaine sla op de bodem, voeg plakjes avocado toe en bedek met een kwart van het gekookte rundergehakt en een portie Pico de Gallo.
- Knijp wat limoen over de salade, breng op smaak met zout en peper indien nodig en garneer met verse koriander en de resterende limoenpartjes.
Voedingswaarde
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
343kcal | 17g | 26g | 19g |