Rozemarijn, Zalm & Zoete Aardappel Ovenschotel

Geniet van een smaakvolle en gezonde Rozemarijn, Zalm & Zoete Aardappel Ovenschotel. Dit eenvoudige gerecht combineert malse zalm, zoete aardappel en verse rozemarijn in een voedzame maaltijd die perfect is voor lunch of diner. Bereid het in minder dan 50 minuten!
Rozemarijn, Zalm & Zoete Aardappel Ovenschotel
2 Porties | 47 Minuten
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
- 2 rode uien, in partjes gesneden
- 240 gram cannellinibonen uit blik, uitgelekt
- 4 takjes verse rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 200 gram zalmfilet
- ¼ citroen, uitgeperst
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Meng de zoete aardappelen, uien, bonen, rozemarijn en knoflook met 2 eetlepels olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een bakplaat en bak 12-15 minuten.
- Bestrooi de zalm met zout, peper en citroensap, voeg toe aan de bakplaat en bak nog eens 22-25 minuten. Serveer warm.
Voedingswaarden
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
511kcal | 55g | 30g | 19g |