Griekse Yoghurt Proteïnecake

Probeer deze Griekse Yoghurt Proteïnecake voor een heerlijke en voedzame traktatie. Met een zachte textuur, een vleugje kaneel en natuurlijke zoetheid van ahornsiroop is dit recept perfect als gezond tussendoortje of ontbijt. Makkelijk te bereiden en ideaal om te delen!
Griekse Yoghurt Proteïnecake
10 Porties | 1 Uur en 10 minuten
Ingrediënten
- 150 gram Griekse yoghurt, vol
- 150 gram ahornsiroop
- 3 grote eieren
- scheutje vanille-extract
- 150 gram olijfolie
- 450 gram patentbloem of volkorenmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- snufje gemalen kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
- Klop in een grote kom de yoghurt, eieren en vanille-extract door elkaar.
- Voeg vervolgens de ahornsiroop en olijfolie toe en klop het verder door elkaar
- Voeg de bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe en roer voorzichtig tot alles net gemengd is.
- Giet het cakebeslag in de cakevorm en bak 50-60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je erin prikt.
- Laat de cake 5-10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem dan uit de vorm en laat hem volledig afkoelen op een rooster.
- Serveersuggestie: Griekse yoghurt, bessen, banaan, kaneel
Voedingswaarden
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
298kcal | 39g | 4g | 14g |