website

Kruidige Mediterrane Vissoep

Gezond en lekker Kruidige Mediterrane Vissoep

Geniet van deze Mediterrane vissoep met zeebaars, tomaat en kruiden. Heerlijk kruidig, makkelijk te maken en binnen 35 minuten klaar!

 

 

Kruidige Mediterrane Vissoep

 

4 Personen | 35 Minuten

 

 

Ingrediënten

  • 1½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¾ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 680 gram zeebaarsfilet, in stukken van 4 centimeter gesneden
  • 1 rode ui, gehakt
  • 1 rode paprika, gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 gram hele tomaten uit blik
  • 370 milliliter groentebouillon
  • 40 gram verse peterselie, gehakt
  • 40 gram verse koriander, gehakt
  • 3 bosuitjes, gehakt
  • 1 citroen, uitgeperst

 

Bereidingswijze

  1. Meng koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder en chilivlokken in een kleine kom. Kruid de visstukken met zout, zwarte peper en 2 theelepels van de kruidenmix.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, paprika, selderij en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg een snufje zout, zwarte peper en de resterende kruidenmix toe.
  3. Roer de tomaten en bouillon erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, gedeeltelijk afgedekt.
  4. Voeg de visstukken toe en kook 4-5 minuten tot ze net gaar zijn. Voorkom overkoken, want de vis zal nog verder garen in de hete bouillon.
  5. Roer de peterselie, koriander, bosuien en citroensap erdoor. Serveer direct.

 

Voedingswaarde

Per portie

 Energie Koolhydraten Eiwitten Vetten
326kcal 15g 35g 14g