Kruidige Mediterrane Vissoep

Geniet van deze Mediterrane vissoep met zeebaars, tomaat en kruiden. Heerlijk kruidig, makkelijk te maken en binnen 35 minuten klaar!
Kruidige Mediterrane Vissoep
4 Personen | 35 Minuten
Ingrediënten
- 1½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ¾ theelepel kurkuma
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel chilivlokken
- 680 gram zeebaarsfilet, in stukken van 4 centimeter gesneden
- 1 rode ui, gehakt
- 1 rode paprika, gehakt
- 2 stengels bleekselderij, gehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 800 gram hele tomaten uit blik
- 370 milliliter groentebouillon
- 40 gram verse peterselie, gehakt
- 40 gram verse koriander, gehakt
- 3 bosuitjes, gehakt
- 1 citroen, uitgeperst
Bereidingswijze
- Meng koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder en chilivlokken in een kleine kom. Kruid de visstukken met zout, zwarte peper en 2 theelepels van de kruidenmix.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, paprika, selderij en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg een snufje zout, zwarte peper en de resterende kruidenmix toe.
- Roer de tomaten en bouillon erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, gedeeltelijk afgedekt.
- Voeg de visstukken toe en kook 4-5 minuten tot ze net gaar zijn. Voorkom overkoken, want de vis zal nog verder garen in de hete bouillon.
- Roer de peterselie, koriander, bosuien en citroensap erdoor. Serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
326kcal | 15g | 35g | 14g |