website

Gepocheerde Zalm met Komkommersalade

Gezond en lekker Gepocheerde Zalm met Komkommersalade

Gepocheerde zalm met een frisse komkommersalade is een licht en smaakvol gerecht. Perfect voor een gezonde maaltijd, bereid in slechts 30 minuten.

 

 

 

Gepocheerde Zalm met Komkommersalade

 

4 Personen | 30 Minuten

 

 

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 gele ui, in vieren gesneden
  • 500 gram zalmfilets
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 4 groene uien, in plakjes gesneden
  • 20 gram verse dille, gehakt
  • Peper & zout

 

Bereidingswijze

  1. Was de citroenen, pers er een uit en snijd de andere in plakjes.
  2. Verhit wat water in een pan en voeg 2 eetlepels olijfolie, knoflook, uienkwarten, citroenschijfjes en een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat het geheel 6 minuten zachtjes koken.
  3. Bestrooi de zalmfilets met zout. Leg ze voorzichtig in de pan en laat ze afgedekt 5-6 minuten sudderen, of tot de zalm gaar is. Haal de zalm eruit en laat uitlekken.
  4. Meng in een mengkom de komkommerschijfjes, yoghurt, citroensap, de helft van de groene uien en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de gepocheerde zalm met de komkommersalade en garneer met de resterende bosuitjes.

 

Voedingswaarde

Per portie

 Energie Koolhydraten Eiwitten Vetten
290kcal 10g 31g 14g