Gepocheerde Zalm met Komkommersalade

Gepocheerde zalm met een frisse komkommersalade is een licht en smaakvol gerecht. Perfect voor een gezonde maaltijd, bereid in slechts 30 minuten.
Gepocheerde Zalm met Komkommersalade
4 Personen | 30 Minuten
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 gele ui, in vieren gesneden
- 500 gram zalmfilets
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 4 groene uien, in plakjes gesneden
- 20 gram verse dille, gehakt
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Was de citroenen, pers er een uit en snijd de andere in plakjes.
- Verhit wat water in een pan en voeg 2 eetlepels olijfolie, knoflook, uienkwarten, citroenschijfjes en een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat het geheel 6 minuten zachtjes koken.
- Bestrooi de zalmfilets met zout. Leg ze voorzichtig in de pan en laat ze afgedekt 5-6 minuten sudderen, of tot de zalm gaar is. Haal de zalm eruit en laat uitlekken.
- Meng in een mengkom de komkommerschijfjes, yoghurt, citroensap, de helft van de groene uien en dille. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gepocheerde zalm met de komkommersalade en garneer met de resterende bosuitjes.
Voedingswaarde
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
290kcal | 10g | 31g | 14g |