Courgette-Eiernestjes

Probeer deze heerlijke Courgette-Eiernestjes als gezond ontbijt of lunchidee. Makkelijk te maken, voedzaam en boordevol smaak dankzij courgette, eieren en Parmezaanse kaas.
Courgette-Eiernestjes
2 Personen | 15 Minuten
Ingrediënten
- 2 courgettes (400 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt, verdeeld
- 4 eieren
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Was de courgettes en maak spaghetti met een spiraalsnijder. Je kunt ze ook in dunne reepjes snijden met een dunschiller.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak een minuut tot ze zacht zijn.
- Strooi er 1 eetlepel Parmezaanse kaas overheen en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
- Verdeel het courgettemengsel in vier porties en vorm elk deel tot een ronde pannenkoek in de koekenpan. Maak een klein kuiltje in het midden van elke pannenkoek en breek in elk kuiltje een ei.
- Bedek de koekenpan met een deksel en kook ongeveer 5 minuten, of tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn.
- Haal van het vuur, breng op smaak met zout en peper en strooi de resterende Parmezaanse kaas erover. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
267kcal | 7g | 17g | 19g |