Kip & Tomaten Quiche

Deze Kip & Tomaten Quiche heeft een romige vulling met gerookte kip, kruiden en tomaat op een krokante bodem. Heerlijk als lunch of diner!
Kip & Tomaten Quiche
6 Personen | 55 Minuten
Ingrediënten
- 120 gram zure room
- 2 eieren
- snufje nootmuskaat, naar smaak
- ½ theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 200 gram gekookte gerookte kipfilet, in stukjes
- 320 gram kant-en-klare taartbodem (kruimeldeeg)
- 90 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 60 gram tomaten, in plakjes gesneden
- 10 gram verse basilicum, om te garneren
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de zure room en eieren los. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en Provençaalse kruiden en meng de kipfilet erdoor.
- Rol de taartbodem uit en leg deze op het meegeleverde bakpapier. Leg de bodem (met het papier) in een ronde ovenschaal of taartvorm. Als er extra deeg over de randen hangt, vouw het dan naar binnen en druk het aan om een dikkere rand te maken.
- Giet het zure roommengsel in de bodem en bedek met de tomaten.
- Bak 45 minuten op de onderste plank, of tot het goudbruin en gaar is. Garneer met verse basilicum en serveer.
Voedingswaarde
Per portie
Energie | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
347kcal | 23g | 21g | 19g |