website

Pittige Komkommersalade

Pittige Komkommersalade

Deze Pittige Komkommersalade met gochujang, sesamolie en knoflook is fris, kruidig en snel gemaakt. Perfect als bijgerecht of lichte lunch!

 

 

Pittige Komkommersalade

 

4 Porties | 55 Minuten

 

Ingrediënten

  • 680 gram komkommer
  • 1 grote sjalot, in dunne plakjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in plakjes gesneden (donkergroene stukjes overhouden voor garnering)
  • 1 eetlepels witte sesamzaadjes, geroosterd
  • Zout

Dressing

  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse rode chilipeperpasta)
  • ½ eetlepel rode chilivlokken
  • 1½ eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel tamari
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels (8 gram) agave nectar of biologische rietsuiker
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteinden van de komkommers af en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden. Plet elk stuk met de platte kant van een mes tot het barst en scheur het vervolgens in hapklare stukken.
  2. Doe de komkommers in een vergiet boven een kom. Bestrooi met 1 theelepel zout en hussel. Laat het 30 minuten (of maximaal 4 uur) in de koelkast rusten.
  3. Voor de dressing meng je de gochujang, rode chilivlokken, sesamolie, tamari, rijstazijn, suiker en knoflook in een grote kom.
  4. Gooi na het rusten het overtollige water van de komkommers weg. Knijp er telkens een handvol uit om overtollig vocht te verwijderen.
  5. Voeg komkommers, sjalotten en bosuien (witte gedeelte) toe aan de dressing. Masseer met je handen gedurende 1 minuut om te coaten.
  6. Bestrooi voor het serveren met sesamzaadjes en bosuien (groene gedeelte).

 

Voedingswaarde

Per portie

 Energie Koolhydraten Eiwitten Vetten
119kcal 11g 3g 7g

Vorige